23 Haziran 2016 Perşembe

Yatak Odasında Yaz Dekorasyonu

Evde, işte ya da okulda tüm günümüzü çalışarak, bir şeylerle uğraşarak geçiriyoruz. Ruhumuzu, beynimizi ve bedenimizi dinlendirdiğimiz vakitler ondan çok kıymetli. Bu sebeple yatak odasının ortamı da eğer iyi dekore edersek daha mutlu, huzurlu ve dingin olmamıza etki eder.

Bunları yaparken bir yandan da yatak odasına güneşin ışıltılarını, denizin ferahlığını getirebiliriz. Zamanı her yerde yakalamak gerek. 

 


Beyaz bir tuval gibi duvarları beyaza boyamak yazı, güneş ışığını eve davet eder. Genelde sahil kasabalarında evlerin dışı ışığı yansıtıp serin olması için beyaza boyanır ama evlerin içi de aynı şey geçerli.



Tekstil her zaman mevsimsel etkilerin değişimini evde en hızlı görmeyi sağlayacak malzemelerden birisidir. Keten ve pamuk çarşaflar, ince pikeler, yaza dair desenler-balık, mercan, deniz, güneş vs. - yatak odasında sıcak hissini kırar ve yazın etkilerinin yansıtılmasını sağlar.



Yatak odasını dekore ederken yaratıcılığınızı da kullanarak kendin-yap projeleri geliştirebilirsiniz. Balıkçı ağlarının üzerine deniz kabukları toplayarak asmak güzel bir fikir olabilir. Ya da geniş cam bir kaba önce denizden topladığınız taşları, sonra da deniz kabukları ve su koyarak canlı çiçekler eklemek de odaya tazelik katacaktır.



Comfy Dwelling


Yetenekliyseniz pergoleleri sehpaya dönüştürebilir ya da testereyle bir balina kalıbı kesip/kestirip istediğiniz renklerde onu boyayarak tablo olarak kullanabilirsiniz. Fikri çok sevdim! Keşke bir atölyem olsaydı, böyle işlere girişirdim kesinlikle!


Comfy Dwelling


Cibinlik kullanmak için illa yazlık bir evinizin olmasına gerek yok. Seviyorsan git kendine bir tane al. Beyaz tüllerle, hatta çiçek şeklinde ışıklandırmalarla balayı formatında bir yatak odanızın olmaması için hiç bir sebep yok. Yatak etrafında dikme şeklinde modelleri direk alabilir, ya da yaptırabilirsiniz ama tavana asılan metal şeklinde olanlardan da kullanmak mümkün.


Fotoğraflar çok iç açıcı değil mi? Hayata pozitif bakmak lazım, istedikten sonra neden sizin odanız da bunlardan biri gibi olmasın? :) Çok paralar harcamaya da gerek yok. Bir deniz ziyaretinizde biraz deniz kabuğu, taş toplayın, internetten deniz yıldızı ya da sevdiğiniz diğer yaz objelerinin çıktılarını alıp çerçeveleyin, yazlık çarşaflarınızın/nevresimlerinizin desenlerinde yazı çağrıştıran desenleri/renkleri/dokuları seçin. Aslında her şey çok basit, sadece evimizi sevmek ve ona gereken değeri vermekle başlıyor her şey.






Sevgiler, denizi çok özledim ondan size de deniz kokulu bir hafta diliyorum.

Not: Deniz kokularının olduğu oda parfümleri ve mumlar da güzel fikir! :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...