21 Eylül 2017 Perşembe

Eylül, yeni başlangıçların zamanı

Eylül aylarını oldum olası çok severim. Okulun başlangıç dönemi olmasının yanında genelde hayatımızda da yeni başlangıçlara yer açtığımız bir dönem olmuştur. Yazlıkçıların yazlıklarından dönüp şehir hayatına yeniden alışmaya çalıştığı ya da tatilden dönüş sonrası iş hayatına adaptasyon kurma zamanıdır Eylül. Keyiflidir, havalar biraz serinledikçe, "Oh be, iyi ki sonbahar geldi." dedirten aydır. 

Bu Eylül'ü bayramla beraber karşıladık. Sevdiklerimizle, keyifle geçirilen bir tatilin ardından herkes yavaş yavaş evlerine döndü. Şimdi evimizde ve hayatımızda yeniden düzenli ve organize olma zamanı.



Source: Simply Organized

Evde daha düzenli olmanın yolları peki nereden geçiyor? Öncelikle sadeleşmek lazım. Bazen gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını düşünmeden sırf o an hoşumuza gitti diye bir yığın gereksiz şey alıyoruz. Sonra bir gün gelir de kullanırım diye de yıllarca bir köşede bekletiyoruz. Sonuç: Ya hiç bir zaman kullanmıyoruz, ya da senede bir iki kez kullanıyoruz. Ev de içinden çıkılmaz bir hal alıyor.


Source: Mrs Meyers

Açın çekmeceleri, dolapları bakın bir neyi ne kadar kullanıyorsunuz. Neler çekmece derinliklerinde aylardır dokunulmadı? Neleri ihtiyaç sahiplerine verebilirsiniz? Hem paylaşmanın karşılığında tadacağınız mutluluk da cabası. 


Source: Brit.co

Şimdi geriye kalanlar için de her şeye belirli bir yer belirleyin. Örneğin ev ile ilgili evraklar, hobi malzemeleri, kitaplar, ortalıkta dağılıp da karmaşa yaratabilecek her şeye bir yer belirleyin. Bunun için de adım adım ihtiyaçlarınızı belirleyerek organizerlar, evrak çantaları, sepetler alabilirsiniz.

Son olarak da iş düzenli tutmaya geliyor. Bunun için de ne kadar zor olsa da, aldığınız her şeyi geriye yerine bırakmaya çalışın. Zor geliyorsa da en kötü akşam yatmadan önce eşyaları ait oldukları yerlere bırakın. Ya da odadan başka odaya geçerken o odaya ait olmayan eşyaları çıkartın ve yerlerine bırakın. Çöpe atılması gereken bir şey varsa da direkt götürüp atın. 


Source: Brit.co

Benim de Eylül ayı ile beraber ev ile ilgili hedeflerimden birisi sadeleşmek, fazlalıklardan arınmak. Bunu başarabilince ev nefes almaya başlıyor. Temizlik ya da toplama gibi işler daha az zaman alıyor ve geriye kalan zaman tamamen size kalıyor. Eşyalara değil, kendinize vakit ayırın. O zamanlarda da sevdiğiniz aktivitelerle doldurun. Mutluluk garantili. 

Son olarak: Kolay mı olacak? Hayır! Değer mi ? Kesinlikle evet!


Source: Pinterest

Sevgiler ve şimdiden mutlu bir Cuma olsun! Happy Friday!

1 yorum:

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...