30 Mart 2018 Cuma

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar,

Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu paylaşıyorlar. :) Ben de bu fırsatta misafirlerimiz için bir şeyler hazırlarken yeni tarifler de denemeye başladım. 

Aşağıdaki tarifi ilk defa denedim ve güzel oldu. Siz de misafirlerinize pratik bir şeyler yapmak isterseniz tavsiye ederim.



Patatesli Gül Böreği

5 adet yufka
2 büyük boy patates
2 soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber 
Pul biber
Kuru nane
Kimyon
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
İsteğe göre üzeri için susam ya da çörek otu

  • Öncelikle yumurta, yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırıp hazırlıyoruz. 
  • Patates ve soğanı rendeleyip iyice suyunu sıktıktan sonra bir kaba alıyoruz. İçine istediğiniz baharatları ve biraz tuzu ekliyoruz. Harcımız hazır.
  • Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz ve 4 daire dilimi elde ediyoruz.
  • Bir fırça yardımıyla önce yağ karışımını her bir daire dilimine sürüp, sonra geniş kenarına patates harcından koyarak doluyoruz.
  • Elde ettiğimiz ruloyu bir ucundan sarmaya başlayıp halkalar şeklinde üst üste sarıyoruz.
  • Üzerine yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz. Hepsini yerleştirince üzerine kalan yağlı karışımdan sürüp isterseniz susam isterseniz de çörek otu ile süsleyin.
  • 190-200 derece önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.










1 yorum:

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...