12 Haziran 2016 Pazar

Sahil Evi Tarzı Oturma Odaları

Hayal edin, yazın sımsıcak bir günü, dışarıda güneş tüm sıcaklığı ile gökyüzünü süslemiş ve uzaktan denizin çağrısı geliyor. Giden ve gelen dalgaların sesi. Evin içine aydınlık dolmuş ve bembeyaz duvarlardan ışık yansıyarak tüm evi bembeyaz bir düş haline getirmiş. Buz gibi bir dondurma mutfak masasında ve onu yerken yaz için evinize fikirler arıyorsunuz. Çünkü yazın tüm tadını çıkartmaya niyetlisiniz.

Bu hayal çok güzel değil mi? Sahilde bir evimiz olabilir -olsa ne ala- ya da olmayabilir ama evimizde sahil havasını yaşatmak mümkün. Oturma odası ile başlayıp evin farklı odalarında sahil evi tarzını-coastal home- nasıl yaşatabiliriz bir bakalım.

Sahil evi tarzının olmazsa olmaz renkleri tabi ki denizin mavisi ve köpüklerinin beyazı. Beyaz duvarların fonu oluşturduğu bir evde mavi beyaz kırlentler,  aşağıdaki evdeki gibi kilimler, tablolar,  koltuklar eve sahil etkisi katacaktır. Hangimiz denizlerin maviliğini evimizde istemeyiz ki ? Yaz günü serin suların, sonsuzluğun,  suyun içinde kendini daha hafif hissetmenin tadını verecek her türlü mavi beyaz aksesuar, mobilya, tekstil ise yarayacaktır.  


WordPress

Sahil evi tarzını eve uygulamak için mobilyaları olabildiğince basit tutun daha çok aksesuarlarla evinizi süsleyin.  Midye kabukları, balık ağları,  deniz yıldızları, balık motifleri hepsi de sahil evi tarzının bütünleşik parçalarıdır. 


Home Bunch



Deniz temalı büyük bir tablo da evin havasını bir anda ve kolay şekilde değiştirmeye yarar. 





Tekstillerde pamuklu, keten, jüt gibi kumaş tiplerini kullanmak sıcağı daha az hisettireceği için daha konforludur. Mobilyalarda da daha basit, konforu ön plana alan, evde keyifli köşeler yaratacak modeller tercih edilmektedir. 




Güzel bir Pazar diliyorum. 
Sevgiler ! 




3 yorum:

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...