Merhaba,
Bu hafta sonu bol dinlenmeli geçti, bir tek dün İhsaniye pazarına ve akşam da Merinos Kongre Merkezi'nde "Notre Dame de Paris" müzikaline gittik. Çok keyifliydi, şarkıları Türkçe'ye çevirmişler ama çeviriler gayet başarılıydı. Çok keyifli bir akşam oldu, hem de liseden çok sevdiğim bir dostum Nursen'le orada yıllar sonra karşılaştık. Bir taşla iki kuş! Çok mutlu oldum.
Cumartesi günleri çoğunlukla pazara gidiyoruz ve taze sebze meyve almaya çalışıyoruz. Balıkçılara da denk gelirsek, Cumartesi akşamları balık yemeği yapıyoruz. Dün de eşimle beraber fırında palamut yaptık. Sizinle de tarifi paylaşıyorum, çok lezzetli oldu:
Malzemeler - 3 kişilik
- 1 adet büyük boy palamut
- 2 orta boy patates
- 1 adet sarımsak
- İsteğe göre birkaç acı biber
- 2 domates
- 1 limon
- Biberiye
- Pul biber
- Tuz
- Kara biber
- Kekik
Hazırlanışı
Palamutları aldığımız yerde temizletmiştik, hazırlığa başlarken önce balıkları güzelce yıkadık. Yarım çorba kasesi zeytinyağı koyarak içine tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırdık. Patatesleri yuvarlak şekilde keserek tepsinin altına dizdik. Balıkları yağ karışımına güzelce bulayıp üzerine yerleştirdik. Domates, biber, sarımsak ve limonu da üzerine dilimleyip kalan yağ karışımını üzerinde gezdirdik. 160 derece fırında 35-40 dakika kontrol ederek pişirdik. Sonuçlar aşağıdaki gibi. 😉
Deneyen herkese afiyet olsun!
Yeni başlayan hafta umut, huzur ve güzel haberler getirsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder