8 Mart 2017 Çarşamba

Dünya emekçi kadınlar günü

Bugün 8 Mart.
Dünya emekçi kadınlar günü.
Artık kadınlar tüm dünyada bir çok sektörde çalışıyor, orta ve üst düzey yönetici seviyesinde, genel müdür ve CEO seviyesinde bir çok kadın var.

Bir kadın elinin değdiği her yeri değiştirme gücüne sahip, bir bebeğe can veren kadın, aynı canı tüm dünyaya da veriyor. Şefkati, sevgisi, merhameti, iyileştirme gücü, sabrı ve iyi niyetiyle her yere farkını da taşıyor. 

Dünyayı ancak bir kadının dokunuşu kurtaracak. Dünyanın devamlılığını sağlayan kadın, iyi nesiller yetiştirme konusunda da, dünyayı daha güzel bir yer yapma konusunda da en önemli güce sahip. Bizim önce kendimize inanmamız lazım. İnsanın kendine inandıktan sonra yapamayacağı bir şey yok. Hayallerini gerçeğe dönüştüren girişimci kadınları görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. 

Eve kapatılıp, iş hayatından uzaklaştırılmaya çalışılan kadından, bir çok sektörde yönetici olarak çalışmaya başlayan, seçme seçilme hakkına sahip olan kadına tarihimizde çok aşamalardan geçti kadınlar. Tüm bu haklarımızın sonuna kadar sahip çıkmamız ve asla kendimize inancımızı kaybetmemiz lazım.

Dünya emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun! 


Atatürk'ün kadınların toplumdaki yeri ile ilgili sözleri ile veda etmek istiyorum,

Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!

  • "Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. yaşamak demek faaliyet demektir. bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir."

  • "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?"

Sevgiler,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...