27 Şubat 2017 Pazartesi

Portakallı anne kurabiyesi tarifi

Bu hafta sonu bol bol televizyonda yemek programları takip edip yemek pişirmek ile geçti. Annem ve babam bizimleydi bir haftadır. Bu hafta sonu beraber eski tarifleri denedik. Bunlardan bir tanesi de portakallı anne kurabiyesiydi. Bu güzel ve basit tarifi sizinle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:

3 bardak un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ ya da yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yumurta
1 portakal

Öncelikle yoğurt, şeker, yağ, bir yumurtanın tamamı diğerinin beyazını kaba koyun. Üzerine 3 bardak unu ölçülü olarak atın ve kabartma tozunu da beraberinde dökün. Portakalın da kabuğunu üzerine rendeleyin.

Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamura un eklemeye devam edin. Orta boy bir tepsiye yağlı kağıdı serip üzerine limon büyüklüğünde parçalardan yuvarlaklar yapıp koyun. Kuru elle daha kolay yuvarlayabilirsiniz, hamurlandıktan sonra elinizi arada bir hamurdan kurtarın. En son üzerlerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırına verin ve 20 dakikaya kurup son beş dakikasında pişme durumuna göre karar verin. Üzerleri ve altları aşağıdaki gibi piştiğinde olmuş demektir.

Afiyet olsun. 😊

Güzel bir hafta olsun hepimize!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...