18 Ağustos 2016 Perşembe

Retro Stilde Ev Dekorasyonu

Tüketim toplumunun bizi zorladığı "hızlı tüket" baskısı ile artık öyle bir hale geldik ki sürekli yeni çıkan modelleri almaya elimizdekinin kıymetini bilmeden bir kenara atmaya başladık. Bir yandan da gittikçe sanallaşan yaşamlarımızda yeni bilgiler hemen eskimeye, hafızamız da hemen unutmaya başladı. Ama içimizden bazıları da işte bu aşamada eskiye daha da fazla özlem duymaya başladı. 

Retro stil, 1950 ve 80'li yıllar arasındaki pop art, klasik gibi çeşitli stillerin bir karışımı olarak karşımıza çıkıyor. Klasik çizgilerin içine eğlenceli detayların ve yuvarlak hatların eklendiği bu tarz ev dekorasyonunun zamansız tarzlarındandır. 



Yer karolarının cesur renkleri, tente tadındaki davlumbazı ve eski tarzda fırını ile bu mutfak göz zevkine kesinlikle hitap ediyor. 


Hearth Hand Made

İnce bacaklı klasik ahşap büfeleri büyüklerimizin evlerinde, güzel çocukluk anılarımızdan çekip çıkartıp kendi evimize taşımayla işe başlanabilir. 


Better Homes & Gardens

SMEG markalı elektrikli ev aletleri retro tarzın en güzel örneklerinden. Buz mavisi bu buzdolabı ise kalbimi benden aldı. 


Remodalista

Desenli duvar kağıtları ve kumaşlar, formika tablalı masalar ve krom bar tabureleri 1950'li yılların tarzını yansıtmaktadır.


Design à porter (Tumbler)

Gramafon ve açık bir büfe. Gramafon'da da "La vie en rose"-Edith Piaf, yandaki pencereden esen rüzgarla püfür püfür ruhumuza nostalji dolmaz mı? 




Barn Light Electric

Mutfak dolaplarının altına bezden yapılan örtüler, açık raflar, yuvarlak formlu ve eğlenceli mutfak eşyaları ile retro stil mutfaklarda kullanılabilir. Evmanya'daki retro eşya kategorisi araştırma yaparken gözüme takıldı. Merak ederseniz buradan ulaşabilirsiniz.


Pepi Home Decor

Tükettiğimiz her şeyle beraber dünyayı da tüketiyoruz ama dönüş olacak mı acaba bir yerden? Çoğu ülkede çevre korumaya dair alınan ciddi önlemler var ama "giden" geriye gelir mi acaba?

Tüketmemek, üretmek dileğiyle,
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...