3 Nisan 2016 Pazar

Güzel Bir Hafta Sonu

Bu hafta sonu mutlu olmak için çok sebebim vardı. Öncelikle annem ve babam bize geldiler. Ve bu hafta sonu şansımıza hava muhteşemdi.

Bahar gerçek anlamıyla Bursa'ya bu hafta sonu geldi, hem havalar ısındı, hem güneşli bir hava vardı. Kuşların cıvıltıları bir yanda, çiçek açmış ağaçlar ve uyanan doğa bir yanda... Ressamın çizdiği en güzel resim gibiydi. 

Cumartesi daimi vazifemizi yapıp pazara gittik. Pazarları çok sevdiğimi artık zaten siz de biliyorsunuz. Hazır havaların düzelmesi ile artık tüm sebze ve meyveler aynı anda pazarda bulunuyor. Çilek de var, muz da, portakal da, elma da. Alıp da dolapta bozulmasın diye her şeyden azar azar aldım. Bir sürü şeyi çöpe attıktan sonra artık daha ölçülü sebze meyve alışverişi yapmaya çalışıyorum. Her türlü israfa karşıyım.

Bugün de Kozahan'a gittik. İki Pazar önce açık değildi, ama bahar şansı sanırım açık denk geldi. Kozahan, 1491'de II. Bayezid döneminde yaptırılmış bir han. Zaten görür görmez tarihin içine girdiğinizi hissediyorsunuz. İsmini eskiden ipek kozalarının satışının yapıldığı bir yer olmaktan alıyor. Şu anki halinde de ipek şal, eşarpların, hediyelik eşyaların satıldığı aynı zamanda oturup bir çay, dibek kahvesi içebileceğiniz bir yer. Tarihi yerleri seviyorsanız  ve yolunuz Bursa'ya düşerse dostlarınızla, ailenizle bir kahve içip sohbet edeceğiniz güzel bir yer. Kozahan'la ilgili bilgi almak isterseniz buraya başvurabilirsiniz.






Bunlar da sıcak bir Cumartesi gününden bahar sevinci kareleri.
Nilüfer'den sevgiler, güzel bir hafta olsun, güneşimiz bol olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...