16 Eylül 2015 Çarşamba

Çalışma Odasında Mutluluk!

Eylül geldi, şimdi okul zamanı. Ya da siz zaten home office çalışan birisiniz! (O şansa eriştiğiniz için sizin adınıza ben de mutluluk duyarım. ) O zaman gelin bakalım evimizin çalışma odasında neler yapabiliriz?

Aydınlık çok önemli, yeterli ışık alıyor olmak hem gözlerinizin rahatsız olmasını engeller, hem de çalışırken içiniz açılır. Bu sebeple eğer mümkünse çalışma masanızı pencere önüne taşıyın. Ayrıca beyaz renk odaklanmayı kolaylaştırır.



Düzen önemli. Dağınık bir ortam çalışma kalitenizi de olumsuz yönde etkiler. Bu sebeple organize olun. Klasör ve dosyalarla ortalıkta yığılan kağıtları tasnif edin. 

İkea'da çok güzel karton ve hasır klasörler ve organizerlar var. Ayrıca kutu şeklinde raflar da depolanan malzemelerin dağınık görünümünü engeller.


Bloglovin

Bahsettiğim kutular aşağıdakilerden. Daha sade ve daha az kafa karıştırıcı bir görüntü sağlıyorlar.


Theorganizedhousewife

Tabiki çalışırken kullanacağınız sandalyenin konforu ve vücut ergonominize uygunluğu da ayrıca önemli. Rahat bir sandalye daha uzun süre motiva kalmanızı ve sırt, boyun ağrılarının oluşmasını engeller. Tabi otururken vücut postürüne de dikkat etmek önemli.



Theultralinx


Harpersbazaar

Kişiselleştirin. Sizi motive edecek bir şeyleri masanıza taşıyın. Bu bir buket çiçek de olabilir, bir dostunuzun hediyesi çok sevdiğiniz bir biblo da.


Dar alanları değerlendirin.Katlanabilir mobilyalarla kendinize küçük de olsa sadece size ait olacak bir çalışma alanı yaratın.


Cosmopolitan

Panolar hayat kurtarıcı. Hem sizi motive edecek kartları panonuza asabilir, hem de hatırlamanız gereken şeyleri panonuza not alabilirsiniz. Pano öğrencilik yıllarımdan beri en sevdiğim, en kullanışlı bulduğum şeylerden biridir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...