22 Kasım 2016 Salı

Kış Dekorasyonu-1. bölüm

Merhabalar,

Malum önümüz kış, yılbaşı yaklaşıyor bir yandan da. Evimize bir yeni yıl ve kış ruhu getirmek için neler yapabiliriz diye düşünüp biraz ilham aradım ve bunları nereden bulabileceğime baktım.

Mumun hem romantik hem de sıcak bir ortam yarattığına inanıyorum. Mum kışın olmazsa olmaz bir parçası evde. Masanın üzerine eskitme bir ahşap blok içine biraz kozalakla mumlar çok güzel gitmez mi?




Bu mumları IKEA'da bulabilirsiniz.

Kışın daha doğal malzemeleri örneğin yün battaniyeleri, pamuk kırlentleri, doğal ahşap mobilyaları, hasırdan malzemeleri dekorasyonda kullanmak eve sıcaklık etkisi katacaktır.



Aydınlatmada ana lambalar yerine dekoratif led aydınlatmaları yatak başında, aynanızın kenarında ya da duvara bir bant yardımı ile yapıştırıp odanıza soğuk kış akşamlarında romantik ve rahat bir hava taşıyabilirsiniz.





Fener deyip geçmeyin, akşam olup işten eve döndüğünüzde zevkinize göre kokulu ya da kokusuz mumlarla fenerlerinizi yaktığınızda odada sıcak, rahat bir ortam oluşur. Ben en son leylak kokulu mumlar almıştım, onları kullanıyorum ama esanslı mumlar konusunda yaratıcılığın sonu yok. Tepe Home'daki "Yankee Candles" bu konuda son noktalardan biri. Ama anladığım kadarıyla internet satışında tüm ürünleri yok, mağazaya gitmek lazım.    



Evde kendinize bir kış köşesi hazırlayın, evinizde şömine ya da soba varsa bunun yanında olması soğuk kış gecelerini sıcak geçirmenizi sağlayabilir. Yok mu, o zaman da kalorifer kenarında bir köşede yanınızda kitaplarını veya sahlebinizi, çayınızı, kahvenizi koyabileceğiniz bir masa, yumuşak kumaşlı bir minder, tüylü bir halı ve kırlentler yeterli olacaktır. Tabi ki bolca kitabı da unutmamak lazım. Soğuktan eve kapandığımız bu günleri faydaya çevirmenin en güzel yolu bol bol kitap okumak. 




Yaşadığımız onca kötü şeyleri geride bırakıp toplumca içten gülmeyi başarabileceğimiz mutlu ve huzurlu günler yaşayabilmek dileğiyle. Haberleri izlemeyi reddetmeyi istesem de bu ülkede yaşıyorum, bu ülkede olan biteni bilmek zorundayım. Bir mucize olsun ve insanların içindeki hırslar, düşmanlıklar, nefretler silinsin lütfen.  

Evinizden ve kalbinizden sevgi eksik olmasın. Her şey sevmekle başlar.

Sevgiler,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...