18 Ekim 2015 Pazar

Pazar Fikir Defteri:Endüstriyel Stil

Merhaba, nasıl geçti haftanız? Benim için yine fazlasıyla yoğundu. Kendime bugün ancak günün bu son saatlerinde zaman ayırabildim. Onu da en sevdiğim iki şeyle geçiriyorum: yazma ve dekorasyon. Hayata, bu küçücük kendinize ait zamanlar anlam ve mutluluk katıyor. Ondan fırsat buldukça kendinize ait zamanlar ayırmaya çalışın.

Hava bir sıcak bir soğuk derken sonbaharın yarısını bitirdik. Evde sonbahar için stil değişikliği peşindeyseniz endüstriyel stili deneyebilirsiniz. Nedir bu endüstriyel stil derseniz, öncelikle fikir edinmeniz için bir kaç fotoğraf paylaşacağım.







Kaynak: Houzz

Endüstriyel stil günümüzde kendine gittikçe daha fazla yer buluyor. Yurtdışındaki bu akım ülkemizde de özellikle lüks restaurantlarda son dönemde popüler olmaya başladı. Fabrikadaymışsınız izlenimi veren tavandan geçen havalandırma-ısıtma sistemleri, yarım bırakılmış duvar sıvaları gibi ilgi çeken öğeleri var.

Metal objeler -özellikle sandalye, aydınlatma, karyola ve metal aksamlı koltuklar- bu tarzı yansıtmanızda size yardımcı olacaktır. Fabrikalarda kullanılan tarzda büyük metal sarkıt aydınlatmalar, metal mutfak sandalyeleri kullanılabilir. Mobilyalar endüstrinin ilkel çağlarındaki sade tarzlı, basit, kullanışı ön plana çıkaran mobilyalardır.

Siyah rengi endüstriyel tarzın baş renklerinden. (Ford'un ilk T model siyah arabası geldi bu yazıyı yazarken aklıma, merak edenler için link) Bu sebeple radyatörleriniz, çerçeveleriniz gibi bazı göze çarpan yerleri siyaha boyayarak hızlı bir etki yaratabilirsiniz.

Bir ahşap tablaya bir bağlantı parçasıyla büyük tekerlekler monte ederek kendinize endüstriyel stilde bir sehpa elde edebilirsiniz. 

Duvarların tuğla görünümü, ahşap ya da beton zeminlerle birleşince endüstriyel tarzı hissettirir.


Kaynak: Digsdigs 

Kafanızda oluşan fikirle bu stili de sevdiyseniz siz de evinizde son dönemin popüler bu stilini denemeye başlayabilirsiniz. Önce bir odadan başlayıp adım adım ilerlemek daha iyi olacaktır. Denerseniz fotoğraflarınızı benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese güzel bir hafta diliyorum. Mutlu haberler izleyeceğimiz/alacağımız, kendimize zaman ayırabildiğimiz, verimli bir hafta olsun!

Sevgiler, 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...