30 Mart 2015 Pazartesi

La Vie Bohemienne

Bohem kavramı, Fransızca kökenlidir ve fakirlik dönemlerinde günü çıkarmaya çalışan ve pervasızca yaşayan insanların yaşam tarzını ifade etmek için ortaya konmuş bir kavramdır. 19. yüzyılda daha burjuva bir akım olan "romantik akıma" paralel, sanatsal ve edebi bir akımı temsil etmektedir. Endüstriyel toplumdaki burjuva dominasyonunu reddederek, ideal sanatı aramaktadır.


Her akımın bir çok farklı alana yansıması gibi- mimari, sanat, edebiyat, yaşayış biçimleri- bohem de dekorasyonda yer bulmuştur. Bohem tarzı dekorasyonda bol miktarda renk ve evde sanat eserleri, duvarlarda kocaman tablolarla dekorasyona yansımıştır.




Bu tarzı evinize yansıtmanın en kolay yolu bol miktarda renkli-çiçekli kumaşlardan minderler, yastıklar kullanmaktan geçer. Burada dikkat edilecek nokta bohem tarzında genelde koyu ve canlı renkler kullanılmaktadır.



Özellikle balkonunuza rengarenk minderler atarak yazdan kalan son sıcak günlerin keyfini bakır bir tepside rengarenk cam bardaklarda limonatanızı yudumlarken çıkarabilirsiniz.

                                            
                                           Rahatlık ve farklı olmak bohemde ön plandadır.


Bu sofra kimin hayalini süslemez? Bohem tarzında genelde kristal taşlı avizeler kullanılıyor. Rengarenk kristallerden yansıyan ışık, bir düşler dünyası sunuyor size. Bu fotoğraftaki avizenin benzerini Bundesign'da bulabilirsiniz. Ben de kendime ait bir evim olduğunda bunu almayı istiyorum, yemek masasına odağı çekmek için  mükemmel bir yöntem.



Bu tarzı mutfakta kullanmaya ne dersiniz? Rengarenk tabak koleksiyonunuzu açık mutfak raflarında sergilemek hoş olmaz mı? Kuralları unutun, Bohemde kuralsızlık kural. Evinizi nasıl hissediyorsanız öyle döşeyin. Rengarenk plastik sandalyeler mutfağınızı renklendirecek. Bu konuda Rice'ı da size önerebilirim. Rice Danimarkalı bir ev-dekorasyon şirketi ve rengarenk ev ürünleri sizi bohem dünyasına götürebilir. 



Rengarenk fenerler de dış ortamlarda keyifli sohbetlerinize eşlik edebilir.


Bohem stiliyle evinizi rengarenk düşler kurabileceğiniz ve konforu maksimum yaşayacağınız bir yer haline getirebilirsiniz. Evinizin tamamında uygulamasanız bile sadece bir odayı ya da balkonu bohem stilinde döşeyerek bu renkli dünyaya adım atabilirsiniz.


Hangi dekorayon stilini seçerseniz seçin evinizi huzuru, keyfi bulacağınız bir yer haline getirin. Sizi yansıtsın ve içinde mutlulukla nefes alın.Güzel bir pazar diliyorum, hoşça kalın!

                                                          Kaynaklar 1/2/3/4/5/6/7/8/9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...