29 Mart 2015 Pazar

Bembeyaz Evlerin Adresi: İskandinav Evleri -2

Merhabalar, umarım güzel bir hafta sonu geçiriyorsunuzdur. Biz bu hafta sonunu evde geçirdik. Ben de fırsat bu fırsat Evim dergisinin Nisan sayısını da okumaya başladım. Bahar için yine çok güzel ev dekorasyon fikirleri var.

Nerede kalmıştık? Mutfak dedik, bugün de yatak odası, banyo, salon diyelim. İskandinav stilini özetlemek gerekirse sakinlik, saflık, fonksiyonellik ve yalınlık ön plana çıkıyor. Evin tüm odalarında bunu her anlamda göreceğiz. 

Yatak odası için İskandinav tarzı örnekleri: 

  • Beyaz duvarlar yine olmazsa olmaz. İskandinav ülkelerinde güneş yüzünü pek göstermediği için evin içerisinde ışığın yayılması çok önemli. Beyaz renk de ışığı yansıtarak aydınlanmayı sağlıyor. Gri, bej, beyaz, siyah tonlarında eşlik eden pamuk gibi doğal malzemelerden yapılmış nevresim takımları kullanılıyor. 





  • Az eşya ve kullanılan eşyaların görünürlüğünü sağlamak işlevsel bir çözüm oluyor. Eşyalarımızı kapalı kapaklar ardına saklamak çoğu zaman dağınıklığı ortadan kaldırdığı için tercih ettiğimiz bir yöntem oluyor. Peki kapaklar olmasaydı? Aradığımızı daha hızlı bulmaz mıydık? Aşağıdaki evdeki gardrop alternatifi çözümü ben çok sevdim.
 
  • Yine yalınlık içeren, mümkünse boyanmamış ve ham ahşap mobilyalar yatak odasında da yer alıyor. 



Salon için İskandinav tarzı örnekleri: 

  • Doğallık her yerde! Kurumuş bir ağaç dalı bile dekorasyonun parçası olabilir. İnce halat, tül ve bir kaç kalın tel parçası ve elektirik aksamı ile kendi avizenizi tasarlayabilirsiniz.



  • Geometrik desenli aksesuarlar ve rahat koltuklarla salon daha huzurlu. 


Banyo için İskandinav tarzı örnekleri: 


  • Banyoda sadelik, açık raflar, basit aydınlatmalar... Basitlik ve yalınlık bir denge ve huzur oluşturuyor. 







Kaynak: 1 / 2  / 3 / 4 / 5 /  / 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, Bu aralar gelen giden misafirimiz çok. Sağ olsun tüm arkadaşlarımız, yakınlarımız Ece'yi görmeye geliyor, mutluluğumuzu...